Dimineaţa, fie că iau un ceai, o cafea sau o ciocolată caldă, îmi place să o alătur unui dulce. Prăjiturele, sau biscuiţi de casă, rulade, ceva... sweet, but with a personal touch. Zielele acestea am avut poftă de chec. Dar nu orice fel de chec. Pentru că îmi doream să conţină fructe, să fie pufos şi, în acelaşi timp, să nu iasă uscat. Aşa că am trecut la treabă!

 

Aşadar, aveţi nevoie de:

Mod de preparare:

Din start trebuie să vă spun că eu am dublat cantitatea pentru că eram SI-GU-RĂ că un chec nu o să fie suficient! Mă gandeam că îl păstrez întreaga săptămână, dar în 2 zile a fost efectiv devorat JŞi pentru că se adunaseră ceva banane, le-am pus în robotul manual pentru mâncărica bebeluşilor şi le-am transformat rapid într-un piure delicios. Cele 2 banane însă, se pot zdrobi şi amesteca repede cu furculiţa.

Am folosit forma clasică de checuri/ pandişpane/cozonaci, am aranjat foaia de copt unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade şi am amestecat ingredientele.

Ouăle cu zahărul, cu iaurtul şi untul, topit în prealabil. Acest amestec îl turnaţi frumos peste piureul de banane. Adăugaţi şi câteva linguri bune de dulceaţă de căpşune, din borcanele speciaaal pregătite pentru toamnă, şi amestecaţi încet.

Cerneţi făină şi amestecaţi-o cu praful de sare şi cu linguriţa de praf de copt apoi încorporaţi-o în mixul respectiv.

Se toarnă frumos în forme şi se dă la cuptor 40-50 de minute, la foc potrivit, până prinde crusta aceea frumoasă, arămie.

Îmi place că nu este foarte dulce, bananele aromate se armonizează perfect cu dulceaţa de căpşune. Iaurtul îi conferă o textură aerată, iar untul topit vine să transforme checul tradiţional.

O poftă bună!

 

Posted by: TomiStyle

Photo credit: Photo Phantasy

7 octombrie 2016

 

 

powered by social2s
Joomla SEF URLs by Artio