M-am aflat de curând la un Târg de Ciocolată... un Paradis al dulciurilor de unde îţi tot vine să te înfrupţi! Un prilej bun pentru mulţi producători din Constanţa, dar şi din ţară să-şi etaleze cu pricepere toate delicatesele.

 

Ce poate fi mai potrivit pentru un devorator de dulciuri decât un imens Candy Bar? Standuri întregi cu produse tradiţionale româneşti, dar şi cu cele mai fine bomboane belgiene făcute după reţete păstrate cu sfinţenie, o adevărată desfătare a simţurilor!

Amandine moţate şi rulade de ciocolată se învecinau cu grămezile de cornuleţe cu gem de prune, cu nucile umplute cu cacao, cu bomboanele cu cireşe dar şi cu fondantele colorate. Calupuri întregi de halva, batoane de salam... de biscuiţi sau triunghiuri imense de ciocolată de casă, toate preparate după reţetele autohtone. Dreptunghiuri mici de caramele, bucăţi de susan şi acadele dulci ce te poartă în lumea copilăriei. Nu au lipsit nici tăvile pline ochi cu baclavale şi sarailii inundate de sirop, care-ţi fac cu ochiul şi-ţi lasă gura apă. Ne-au luat ochii şi borcanele dulci şi multicolore, întoarse cu susul în jos, de tot felul de paste şi şerbeturi de fructe care aşteptau cuminţi degustătorii.

De la un asemenea eveniment nu puteau lipsi specialităţile belgiene. Mi-a atras atenţia standul lui Marie Carels, care a adus cu ea întreg know-how-ul producerii ciocolatei, de unde altundeva decât... din Belgia! Profesoară de pian la bază, le creatrice de chocolats face parte din categoria celor care s-au îndrăgostit iremediabil de România. După ani la rând în care a făcut naveta între cele două ţări, prin schimburile de experienţă alături de elevii săi, Marie s-a hotărât că este momentul să schimbe ceva în viaţa ei. Aşa că nu a stat mult pe gânduri şi s-a îndreptat spre cele mai dulci afaceri, cele cu bomboane de ciocolată. A urmat 2 ani de studii de specialitate în Brussels cu maeştri ciocolatieri renumiţi, apoi 1 an de practică, după care a venit hotărâtă să-şi facă fabrică fix în judeţul Gorj. Zis şi făcut! În cei 4 ani de când s-a stabilit în România, a deschis şi un magazin, în Târgu Jiu, şi de acolo au început şi comenzile. Studiile în domeniu şi calitatea produselor sunt cartea ei de vizită. Alături Boris, partenerul ei de drum şi de afaceri, şi de mulţi oameni talentaţi şi pricepuţi a făcut o adevărată echipă. Împreună – spun ei îmbracă visele în ciocolată”. Gama produselor este atât de variată încât nu te poţi opri la un singur fel de bomboane. Specialităţile de pralinele cu coniac şi lichior, marţipanul cu nucă, trufele, dar şi fructele confiate trase în ciocolată sunt doar câteva dintre micile minunăţii aromate. Cât despre ingredientele folosite, lista este atât de lungă încât iarăşi îţi este teamă să nu omiţi vreunul: de la ghimbir, ardei iute şi piper până la clasicele combinaţii, apoi adaosuri de curcumă, nucşoară, cafea măcinată, mentă. La bază stau untul de cacao pur, cu sau fără adaos de zahăr şi, mierea neagră de pădure bineînţeles, produse eco, fără aditivi!

Galerie FOTO

 

Posted by: TomiStyle

Photo credit: Photo Phantasy

11 noiembrie 2016

 

 

powered by social2s
Joomla SEF URLs by Artio