Placinta aburindă cu brânză dulce şi stafide şi brioşele dulci cu banană şi unt de arahide… şi gata cu deserturile pe anul ăsta. Nimic mai potrivit pentru masa de Revelion şi numai bune să-ţi începi anul cu ele!

Când eram mici abia aşteptam să facă mama tradiţionala plăcintă ca să căutăm bănuţii norocoşi! Altă lume punea răvaşe, dar parcă mai frumos era pentru noi să găsim şi să punem la puşculiţă.

Aşadar:

Pentru foi

Pentru umplutură

Mod de preparare:

Într-o primă fază am făcut, normal, foile – patru la număr. Făina a luat forma unui vulcan în care am pus treptat apa până am încorporat toată pulberea alba şi fină. Toată operaţiunea a fost scăldată în ulei, evitând astfel lipirea aluatului pe mâini sau pe masa de lucru.

Odată făcută coca am lăsat-o puţin să se odihnească atât cât a trebuit ca să fac compoziţia. Din cele 6 ouă am pus doar 4, 2 păstrând pentru ultima foaie. Toate amestecate la un loc şi parfumate cu esenţa de vanilie, apoi aşezate în tavă pe sistemul foaie-umplutură, foaie-umplutură… apoi 30 spre 40 de minute la cuptor cu bănuţi cu tot – până s-a rumenit bine – şi plăcinta a fost gata!

Şi pentru că a fost pentru prima data când am schimbat tava, calculând pe vechea măsură a rămas ceva compoziţie, motiv pentru care am făcut şi câteva brioşe la care am adăugat şi 2 banane, o lingură bună de unt de arahide, jumătate de pacheţel de praf de copt şi esenţă de migdale şi de rom. Aspectul rustic a fost în ton cu plăcinta – le-am moţat cu puţină frişcă din smântână şi desertul a fost gata!

Posted by: TomiStyle

Photo credit: Photo Phantasy

31 decembrie 2016

powered by social2s
Joomla SEF URLs by Artio