TOMISTYLE - Evenimente Constanta, Beauty Constanta, Mamici Constanta, Fotograf Constanta, Bloguri Constanta
Se apropie cel mai rece anotimp, aşa că trebuie să ne pregătim organismul pentru temperaturile scăzute. Cele mai potrivite cure pentru imunizarea sezonului toamnă-iarnă sunt, bineînţeles, cele naturale, aşa că va propun 6 metode de fortifiere prin alimente care pot fi combinate perfect într-un borcan cu miere!
Este cunoscută pentru proprietăţile ei tămăduitoare, fiind considerată pe bună dreptate... drept panaceu universal! Mierea aduce extrem de multe beneficii sănătăţii noastre, de aceea medicii o recomandă în această perioadă a anului pentru a lupta împotriva afecţiunilor de sezon. În combinaţie cu alimente-minune, vitalizează organismul şi îl face mai rezistent.
Iata 6 dintre acestea:
1. Căpăceala – Acest elixir este produs în totalitate de albine conţine nenumărate enzime cu rol vindecător. Propolisul, lăptişorul de matcă, polenul, ceara şi mierea de pe faguri sunt considerate a fi antibiotice naturale, fiind supranumite şi comoara stupului. Căpăceala are proprietăţi antifugice şi antimicrobiene, întăreşte sistemul imunitar şi tratează multe afecţiuni cum sunt:
- afecţiuni ale căilor respiratorii
- afecţiuni ale stomacului
- afecţiuni ale cavităţii bucale
- afecţiuni ale ficatului
- afecţiuni cardiace
2. Cătina cu miere – Este o combinaţie preţioasă, fiind denumită şi ginsengul românesc. Este imperios necesar să aveţi astfel de depozite în cămară, cătina fiind cea mai valoroasă sursă de vitamina C pe care o putem găsi în stare naturală. Bobiţele mici şi portocalii îşi dublează valoarea odată ce le inundăm în miere, având nenumărate proprietăţi:
- are rol antibacterian, fiin cunoscut drept vaccin antigripal natural
- este antiinflamator şi cicatrizant şi chiar şi anticancerigen
- tratează afecţiuni circulatorii şi stomacale
- scade nivelul colesterolului
- ajută mult în afecţiunile hepatice
- conţine betacaroten, vitamine şi minerale
3. Mugurii de brad şi pin – Scufundaţi în miere constituie un sirop excelent pentru căile respiratorii. Gustul puternic aromat al capişoanelor verzi de conifere însoţeşte capacitatea acestora de vindecare:
- întremează organismul slăbit
- are efecte calmante, tratează tusea şi bronşita cronică
- efecte regenerante, şi vitaminizante, stimulând şi reglând metabolismul
- joacă un rol important în anemie, anorexie, lipsa poftei de mâncare, în migrene, senzaţii de vomă
- stimulent în oboseala intelectuală
- tincturile şi cataplasmele tratează şi ele diverse afecţiuni
4. Nucile şi mierea – Fructele oleginoasele extrem de preţioase au beneficii uriaşe asupra sănătăţii noastre. Fie că vorbim de nuci, alune, arahide, migdale, nuci de macadamia, caju, castane, fistic sau seminţe de tot soiul cu toate sunt extrem de delicioase şi conţin multe proteine şi grăsimi bune, în special Omega3, care luptă împotriva colesterolului rău:
- sunt bogate în fibre, cu rol important în funcţionarea normală a sistemului digestiv
- conţine nenumăraţi aminoacizi, antioxidanţi şi nutrienţi, cu rol important în întărirea imunităţii
- conţin multe vitamine şi minerale printre care Vitamina A, E, acid folic, seleniu, magneziu, fosfor, zinc, cupru
- putem să le introducem în dieta noastră pentru meniu echilibrat
- întăreşte muşchii, luptă împotriva afecţiunilor cardiace şi ajută la o mai bună circulaţie a sângelui
- prin conţinutul de calciu, întăreşte sistemul osos
- deşi au grăsimi bune, sunt bogate în calorii – motiv pentru care trebuie evitate de persoanele care au probleme cu greutatea
5. Fructele uscate în miere – La fel de apreciate ca şi suratele lor oleaginoasele, fructele uscate au un aport imens asupra stării noastre de bine. Putem face enorm de multe combinaţii la care să adăugăm goji, stafide, smochine, curmale, caise sau orice alt fruct uscat care vă place.
- sunt considerate a fi un cocktail pentru organism, prin conţinutul bogat de vitamine şi minerale
- reprezintă o sursă inepuizabilă de energie prin glucoza, fructoza şi zaharoza naturală
- au un efect tonic regenerator şi antianemic
- bogate în fibre, au un rol important în afecţiunile de stomac fiind un tonic intestinal
- fructele uscate sunt deshidratate, deci diferite de cele confiate – care se obţin prin îmbibare cu melasă sau soluţie de glucoză
6. Ghimbirul şi hreanul cu miere– ambele rădăcinoase sunt cunoscute pentru efectul lor tonic natural. Se găsesc sub formă crudă în aproape toate pieţele şi marketurile, aşa că nu e timpul pierdut să le daţi pe răzătoare şi să le lăsaţi la macerat cu mierea, după care să le consumaţi ca atare:
- au efect reconfortant, reglează activitatea nervoasă, elimină oboseala
- curăţă organismul de infecţii şi bacterii
- ajută la o mai bună funcţionare a inimii, punând sângele în mişcare
- excelente pentru vremea rece, întăreşte sitemul imunitar şi ţine răcelile departe
- bun pentru sinusuri
- îmbunătăţeşte digestia
- sunt un elixir de sănătate şi frumuseţe dar trebuie să fim atenţi însă pentru că nu oricine are voie să le consume pentru că pot face mai mult rău decât bine – copiii, bătrânii cu diferite afecţiuni, femeile însărcinate ar trebui să le evite, spun medicii.
În funcţie de aromele care vă sunt pe plac, puteţi să completaţi fiecare borcănel în parte cu tot felul de plante aromatice, cum sunt scorţişoara, cuişoarele, nucşoara sau turmericul – de asemenea cu un rol uriaş asupra organismului!
Posted by: TomiStyle
Photo credit: Photo Phantasy
6 noiembrie 2016
-
Hits: 2050