De prin lume
Situat la circa 120 km de Balcic, Nessebar este un orășel amplasat pe o peninsulă lungă de 850 km și lată de 350 km, în care se ajunge printr-un istm. În timpul existenței sale îndelungate, și-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apă, la 80 de metri distanţă de tărm, înca se pot vedea rămășițele zidurilor fortăreței. În prezent, se află conservat doar zidul de vest cu poartă, care apără orașul de continent.
Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, construit pe vechile ruine ale așezării trace Mesambria. “Mesambria” însemna “orașul lui Melsa”, probabil întemeietorul așezării, și a fost dat de greci atunci când au colonizat așezarea în anul 510 d.Hr.. Patronul oraşului a fost ales zeul Apolo, grecii construind un templu și un teatru în onoarea sa. Din sec.III d.Hr. aici încep sa fie bătute monede de aur.
Cami Oprea este genul de persoană mereu activă, optimistă, pasionată de tot ceea ce înseamnă călătorii şi care savurează orice experienţă adevărată. Content editor pentru blogul său www.jurnaluluneieve.ro , nume dat chiar de nepoţica ei! Încă o urmaşă a Evei, aşadar!
De acelaşi autor:
Dulce de Tunisia la Cobadin
Cetatea Enisala, Moştenirea Genovezilor
Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, vecinatatea cu orasul istoric, casele albe cu acoperiș roșu presărate cu flori și multiplele biserici cu arhitecturi diverse te impresionează la fiecare pas. Legată de acest oraș printr-un drum îngust, precum pietrele de pe coliere, găsiți o peninsulă romantică, cu bărcuțe pescărești și năvoade care stau să se usuce, restaurante cu specific pescăresc și internaţional. În afară de baza modernă de cazare, te poți bucura pe de o parte de alei romantice și locuri antice de vizitat, și pe altă parte de liniștea și confortul dat de un bronzat pe malul marii, alinaţi de valuri, relaxat în bătaia soarelui... ori o baie lungă în mare la miez de noapte, cum am făcut eu.. Nu uitaţi – orașul este raiul golfuleţelor romantice.
Plaja din Nessebar este una din cele mai bune de pe tot litoralul bulgar. Se spune că aceste plaje din Nessebar au cel mai fin nisip al marii dintre plajele de la Marea Neagra.Trebuie să spun şi despre climă, care datorită poziţiei sudice permite un sezon turistic mai lung până în septembrie târziu și chiar și octombrie. Sunt 2 plaje principale: cea care unește orașul cu staţiunea Sunny Beach şi cea care este la sud de Nessebar. La mijloc e peninsula pe care este ridicat oraşul vechi, punctul central de inters turistic din zonă.
Pe aceeaşi temă:
Biserici frumoase, cea mai cunoscută este Sfânta Sofia, după numele uriaşei catedrale din Constantinopol, Nessebar este considerat orașul cu cele mai multe biserici din lume raportat la numărul de locuitori și multe monumente grandioase ce au facut ca acesta să fie trecut în patrimoniul UNESCO. Astazi, turismul este cel care susţine viaţa economică a Perlei Marii Negre şi, la modul în care autorităţile bulgare s-au ocupat de amenajarea staţiunii, viitorul Nessebarului nu poate fi decât unul demn de trecutul său. Am mers pe straduţele orașului, am admirat totul, este un loc frumos, curat în care merită să petreceti câteva zile, are un farmec aparte, seamănă destul de bine cu Sighişoara noastră şi chiar merită văzut! Perfect pentru plimbări romantice :)
Posted by Cami Oprea pentru TomiStyle
Photo credit: Cami Oprea
1 iuile 2019
-
Hits: 3225