TOMISTYLE - Evenimente Constanta, Beauty Constanta, Mamici Constanta, Fotograf Constanta, Bloguri Constanta
Ne aflăm la început de Aprilie și cred că ar fi frumos să se cunoască și la noi în case. Chiar dacă vremea încă este capricioasă, asta nu înseamnă că florile şi copacii nu au înflorit şi că nu merită să ne bucurăm de toate aceste minunăţii. Aşa că am alcătuit o listă cu câteva idei de reîmprospătare a casei, cu buget limitat, dar cu efecte de îmbunătățire a stării de spirit și poate chiar aducătoare de zâmbete de mulțumire!
1. Flori proaspete. A venit primăvara, lăsaţi-o să vă intre în casă cu alaiul ei de flori si parfumuri florale. Multe super-marketuri au oferte avantajoase la buchetele de flori de sezon, dar le puteţi cumpăra şi de la piaţa locala, ca sa nu mai spun că le puteți culege și din gradină... lalele, narcise, zambile. Nu e nevoie sa le puneți în cine ştie ce vaze pretenţioase, florile sunt deja de impact. În lipsă de altceva şi nişte borcane de dimensiuni diferite merg. Pentru un efect deosebit, puneţi aceleaşi combinaţii de flori în mai multe vaze mici asemănătoare. Nu uitaţi nici de crenguţele înflorite.
Maria Epuraş este blogger la www.urbnstyle.ro şi Manager General la Agenţia de Turism www.MariaTa.ro, în cadrul căreia se organizează plimbări cu velierul şi cursuri de navigaţie cu motor şi vele.
2. Feţe de pernă. Poate aveţi mobilier în culori conservatoare, ce ziceţi să mai animaţi puţin atmosfera cu nişte perne în culori pastelate - puteţi schimba doar feţele de la puişori. Le putețí găsi la oricare dintre magazinele de decorațíuni, sau puteţi să cumpăraţi material şi să vă faceţi singure.
3. Plante Nu zic nimic nou, dar plantele chiar pot schimba atmosfera unei case. Ai grijă de ele şi ele te vor răsplăti cu o creştere sănătoasa, frunze verzi şi unele dintre ele şi cu flori parfumate. Pentru reîmprospătare, schimbaţi ghivecele cu unele cu un design nou, cu iz modern.
4. Cutii decorative. Aveţi o bibliotecă aerisită, dar poate puţin prea multe decorațiuni, reviste și alte obiecte mai mult sau mai puţin utile pe-acolo? Aţi putea să le organizaţi puţin punând lucrurile mai rar folosite în cutii decorative. Pentru o bibliotecă albă simplă, eu am optat pentru unele în culori neutre, una albă şi una bej cu picăţele albe.
5. Colțul de lectură. Creaţi-va un mic colț de lectură, cu o mini- măsuţă de cafea, un fotoliu sau o canapea, câteva cărți bune, o ceașcă de ceai sau de cafea și sunteți gata de plecare într-o călătorie literară.
6. Album foto. Nu păstraţi pozele doar pe mobil, aparat foto sau PC, faceţi periodic o selecţie şi tipăriţi-le pe cele mai frumoase la centrele foto specializate. Veţi putea astfel să alcătuiţi un frumos album foto pe care sa îl răsfoiți la sfârşitul anului sau când vă e dor de momentele dragi. Sau puteţi sa începeţi sa țineți un bullet jurnal sau un scrap book journal în care să înregistraţi cele mai frumoase momente și la care să adăugați poze tipărite la imprimanta personală. Telefoanele mobile se uzează în timp, se strica sau se schimbă, în schimb într-un jurnal sau album amintirile au cu mult mai multe șanse să supraviețuiască de-a lungul anilor.
7. To do list. Organizează-ți ziua cu un To Do List. Nu avem mereu timpul necesar să ținem la zi un jurnal, însă există o variantă mai ușor de ținut. Un carnețel cu liste cu lucruri de făcut, sunt ușoare și îți oferă o adevărată satisfacție în momentul în care tai / bifezi lucruri realizate de pe listă. Există și variante electronice, pentru cei on the move, aplicații pentru mobil, sunt mai la îndemână, mobilul mergând cam peste tot cu noi, însă personal prefer variantele tipărite. Deci... ce zici, maine dimineață, pui țara la cale cu un TDL?
De acelaşi autor:
8. Tablouri Dacă aţi devenit mai curajoşi, puteţi achiziţiona şi nişte tablouri cu tipărituri moderne sau... utile. De exemplu, un calendar cu datele de naştere ale persoanelor dragi. Tablouri cu tipărituri deosebite găsiți în călătorii, la magazinele muzeelor sau online. Bineînţeles, puteţi opta şi pentru clasicele tablouri pictate, sunt superbe și sunt în același timp o adevărată investiție.
9. Mici decoraţiuni care fac diferenţa - sunt micuţe, descriptive, dar de efect. Personal, îmi plac cele cu acele cuvinte ca: Acasă, Dragoste, Pace... sau echivalentele în limba engleză, dar şi cele cu pasări din lemn, iepuraşi, că tot vine Paștele. Aici e în funcţie de ce găsiți sau ce vă atrage atenţia în magazinele de decoraţiuni. Fiţi mereu atenţi, puteţi descoperi mici comori, care vă vor aduce cel puţin un zâmbet de câte ori le veţi privi.
10. Corpuri de iluminat O lampă înaltă plasată lângă fotoliu sau canapea, nu e doar frumoasă, ci şi utilă. Dă atmosferă camerei şi oferă lumină pentru citit în serile în care vă cuibăriţi în colţul de lectură. Şi este şi uşor de mutat, mai aproape de fotoliul sau mai aproape de masa unde rezolvaţi un puzzle, de exemplu, sau oriunde aveţi nevoie de extra lumină.
Dacă măcar o idee din acest articol v-a inspirat, eu mă declar mulțumită. Spor la decorat! Pupici, Maria!
Posted by: Maria EpuraŞ pentru TomiStyle
Photo credits: Maria Epuraş
8 aprilie 2019
-
Hits: 2745