TOMISTYLE - Evenimente Constanta, Beauty Constanta, Mamici Constanta, Fotograf Constanta, Bloguri Constanta
Unul dintre parfumurile pe care mi-aş dori să le creez ar fi acela al florilor de mai. Iar seducătoarea iasomie să fie într-o notă de vârf, evident. Aşa că dacă ar fi să completez proverbul, aş spune Niciun parfum fără iasomia - după ploaie. Îmi place să-i simt adierea acestei flori odată cu primii picuri primăvăratici. Să deschid seara fereastra mansardei unde am biroul şi să o savurez alături de un ceai miraculous de bun şi cald. Este deja al doilea an când mă bucur de acest lucru, de această mângâiere tămăduitoare, fresh şi delicată în acelaşi timp.
Dacă despre trandafir se spune că este regina florilor, iată că iasomia este regele însuşi. Valoarea ei este recunoscută pe întreg mapamondul, iar cele aproape 300 de tipuri de iasomie, în nuanţe de la alb, galben până la roz pastel, au fost folosite de secole în decoraţiuni, podoabe personale, ceremonii religioase, medicină şi în industria ceaiului şi a parfumeriei. Intens floral, moscat şi seducător atunci când este folosit cu moderaţie, parfumul de iasomie este foarte greu de reprodus în laborator, dar şi extrem de greu de obţinut în mod natural. Esenţa ei este mai mult decât preţioasă, sunt necesare 1000 kg de flori pentru a obţine 1 kg de ulei pur de iasomie. Şi nu oricum trebuie culese floricelele în formă de stea, ci manual în timpul nopţii, atunci când sunt încărcate cu nectar. Şi pentru că tot vorbim despre esenţe şi uleiuri parfumate, personal îl prefer pe cel de la @DoTerra. Nu doar pentru că este 100% pur, ci şi datorită enormelor beneficii pe care le are asupra noastră, pe toate planurile. Aici puteţi citi mai multe şi dacă doriţi să aflaţi mai multe lucuri, vă stau la dispoziţie cu orice informaţie. Iată câteva dintre proprietăţile miraculosului ulei aromatic:
- În combinaţie cu ulei fracţionat de cocos, se masează pe gât pentru a înlătura răguşeala sau debutul unei răceli.
- Difuzat, stimulează activitatea cerebrală, înlăturând stările apatice şi conferind un sentiment de încredere, bună dispoziţie şi optimism.
- Are efecte benefice asupra sistemului nervos.
- Efect benefic asupra sistemului endocrin.
- Eficient în sindromul premenstrual, dereglări ale menstrei, diminuează durerile – inclusive cele din timpul naşterii, stimulează lactaţia.
- Are efect în caz de insolaţie.
- Calmează inflamaţiile dermei, în caz de eczemă, dermatite şi diferite erupţii cutanate.
- Folosit cu succes în cosmetică, fiind foarte bun pentru orice tip de ten. Pe cel uscat îl hidratează, pe cel gras îl reglează, inhibând bacteriile şi echilibrând producerea de sebum.
- Stimulează formarea insulinei.
- Sporeşte nivelul de cortisol.
- Afrodisiac
https://www.doterra.com/RO/ro_RO/p/doterra-jasmine-touch-oil
https://www.youtube.com/watch?v=eGGZSDqSIw4
https://www.youtube.com/watch?v=f-0zM0HPWYk
Citeşte şi:
Liliacul, floarea care trezeşte amintiri şi te-mbată cu parfumul ei
Provence de Pecineaga, Ţinutul Mov din Dobrogea
Beneficiile Uimitoare ale Uleiului Esenţial de Lavandă
Tufele parfumate şi aromate au o semnificaţie sacră pentru popoarele din Asia. Este şi motivul pentru care se presupune că de-acolo ar proveni acest minunat arbust, nu se ştie însă exact dacă din zona Munţilor Himalaya sau din cea a Persiei sau a Kashmirului. Însăşi numele florii provine din cuvântul persan Jasmin şi care înseamnă dar al Domnului.
Egiptul este leagănul producţiei de iasomie de pe întreg mapamondul. Denumirea este atât de populară în lumea arabă, încât numele de Jasmine este foarte des întâlnit în Orient, atât în realitate, cât şi împrumutat unor personaje din film sau chiar din desene animate. Prenumele a fost preluat şi transpus în limba română drept Iasmina.
Se spune despre iasomie că este floarea devotamentului, ataşamentului, a senzualităţii, graţiei şi eleganţei, dar şi a modestiei. Multe legende înconjoară aceste floricele mici şi parfumate. Una dintre acestea ne-o înfăţişează pe regina Cleopatra, care înmuia pânzele corabiei în parfumul ademenitor, tocmai pentru a-l atrage în mreje pe Marcus Aurelius.
Pafumierii folosesc foarte multe tipuri de iasomie, cele mai cunoscute fiind iasomia egipteană, iasomia de Sambac sau iasomia de Grasse.
Aroma dulce, caldă, proaspătă şi exotică se regăseşte în cultura multor popoare, purtând semnificaţii diferite:
În România, iasomia (Philadelphus coronarius) mai este numită popular şi lămâiţă datorită mirosului uşor fructat.
- În India este nelipsită de la cununii, simbolizând afecţiunea profundă şi eternal a mirilor. Mai este cunoscută şi sub denumirea de Regina nopţii sau Raza lunii din pădure, data de culoarea delicate a petalelor – care contrastează cu negura nopţii/pădurii şi a parfumului care o completează şi care poate fi chiar copleşitor pentru multe persoane.
- În Siria este simbolul oraşului Damasc – Oraşul Iasomiei.
- În Thailanda este simbolul mamelor.
Posted by: TomiStyle
Photo credits: Photo Phantasy
22 mai 2020
-
Hits: 3285